Стевановић и Угљанин: Србији је потребна политичка алтернатива

15820956_10210188118518308_954027210_o
ЗЗШ: Крагујевац у 2016. назадовао у најважнијим областима
December 30, 2016
bojan stojadinovic kzm 24022017
Незаконита смена директорке Апотекe Крагујевац
February 24, 2017

Стевановић и Угљанин: Србији је потребна политичка алтернатива

Sulejman Ugljanin ZZS

Странка демократске акције Санџака за сада не може да подржи ниједног председничког кандидата, а њену подршку ће добити онај који према процени Бошњака буде имао највећи политички капацитет да заступа итересе и бошњачке мањине и грађана целе Србије. Стевановић упознао Угљанина са принципима који су определили Заједно за Шумадију да подржи Вука Јеремића и његов предизборни програм. Стевановић демантовао да напушта Посланички клуб ДС-а
Крагујевац, 23. јануар- Председник Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић сусрео се данас у Крагујвцу са др Сулејманом Угљанином, председником СДА Санџака и Бошњачког националног већа. У просторијама Заједно за Шумадију је било речи о сарадњи двеју странака и предстојећим председничким изборима. Стевановић је изразио задовољство због узвратне посете и наставка разговора који су започети прошлог месеца у Новом Пазару. ,,Наша сарадња и пријатељство траје преко две деценије и данас смо разговарали како да унапредимо наше политички односе и да их учинимо бољим и плодотворнијим. Сматрамо да је Србији потребна политичка алтернатива и да у њеном стварању регионалне странке треба да заузму истакнуто место. Јачање локалних самуправа, положај мањина, децентрализација и регионализација јесу важне теме, али и економски развој. Хоћемо да окупимо све наше пријатеље који имају исте погледе као и ми и ово јесте прави тренутак, пред председничке изборе”, рекао је Стевановић. Према његовим речима питање председничког кандидата није оптеретило разговоре ни у једном тренутуку. ,,Господина Угљанина упознао сам са разлозима који су определили Заједно за Шумадију да подржи Вука Јеремића. ЗЗШ сматра да Јеремић може да буде персонификација алтерантиве која се ствара у Србији, председник за понос свих грађана Србије, а на странци господина Угљанина је да се определи за кандидата у складу са интересима грађана које заступа”, истакао је Стевановић.
Најважније за нас у овом тренутку је да убедимо Бошњаке да изађу на изборе и у том смеру Странка демократске акције Санџака тренутно ангажује све своје политичке капацитете, нагласио је у обраћању крагујевачкој јавности др Сулејман Угљанин, председник Странке демократске акције Санџака и додао да ће његова партија истаћи подршку одређеном председничком канидату тек када буду расписани избори и буду позната сва имена у изборној трци. Он је рекао да су приоритети СДА као представника мањине да убеди Бошњаке у Санџаку да изађу на председничке изборе, али и да буду јединствени у подршци једном кандидату.

,,Странка демократске акције Санџака за сада не може да истакне подршку једном председникчком кандидату, а нашу подршку ће добити онај који према процени Бошњака буде имао највећи политички капацитет да заступа итересе и бошњачке мањине и грађана целе Србије”, рекао је Сулејман Угљанин. Према његовом мишљењу будући председник Србије мора имати широку подршку у Србији, али и међународни интегритет. Он је додао да је Вук Јеремић солидан кандидат о коме се озбиљно размишља у СДА и странка ће анализирати и програме осталих председничких кандидата.
Стевановић је демантовао наводе у медијма да планира да напусти Посланички клуб ДС-а у Народној Скупштини Републике Србије и да учествује у формирању новог клуба са независним посланицима. ,,Можда су неки на ту тему разговарали, ЗЗШ и ја нисмо. То ја не могу да урадим и остаћу у клубу ДС-а до краја актуелног скупштинског сазива. Изабран сам на заједничкој листи са ДС-ом и ту ћу остати, све друго би се косило са принципима ЗЗШ које поштујемо у сарадњи са другим политичким факторима”.
Председник СДА Санџака и Бошњачког националног већа др Сулејман Угљанин је боравио у Крагујевцу у узвратној пријатељској посети странци Заједно за Шумадију са којом годинама уназад његова СДА гаји пријатељске односе и политички сродне интересе усмерене ка демократизацији и напретку Србије.
Информативни центар ЗЗШ
zajednozasumadiju.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>