Крагујевац тавори као и његов парламент

sale protest
ЧЕМУ ЈОШ ДЕМОКРАТИЈА?
November 24, 2016
sasa-jankovic
Саша Јанковић упутио отворено писмо Вучићу
December 15, 2016

Крагујевац тавори као и његов парламент

zzs

Крагујевац, 29. новембар- Одборничка група Заједно за Шумадију изражава незадовољство због неактивности Скупштине града Крагујевца, која је од априлских избора заседала само три пута. У периоду када је ЗЗШ водила крагујевачку локалну самоуправу градски парламент је заседао од 12-15 пута годишње, а актуелна локална власт заказује седнице само да би испунила законски оквир – једном у три месеца. Истовремено нагомилавају се економски проблеми, комунални систем је у катастрофалном стању, нису донесени урбанистички планови, град се не развија и тавори. Изгледа да је у ишчекивању неког новог кредита, градска власт заборавила да изврши ребаланс буџета, занемарујући чињеницу да од 1. децембра ступа на снагу нови Закон о локалној самоуправи, а 15. децембра Закон о буџетском систему. Ова, нова, законска решења ће у великој мери утицати на организацију локалне самоуправе и промениће функционисање градске управе и јавних предузећа, што СНС и њене коалиционе партнере, на почетку зимског сна, уопште не интересује.
Зато ће Одборничка група ЗЗШ иницирати разговоре са осталим опозиционим одборничким групама, под условом да су јасно дистанциране од СНС-а, како би заједно одбранили парламент од маргинализације коју спроводи извршна власт на челу са градоначелником Крагујеваца.

Одборничка група ЗЗШ у СГ Крагујевца
Информативни центар ЗЗШ
zajednozasumadiju.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>