Заједно за Шумадију против олаког задуживања Крагујевца

sasa-jankovic
Саша Јанковић упутио отворено писмо Вучићу
December 15, 2016
15820956_10210188118518308_954027210_o
ЗЗШ: Крагујевац у 2016. назадовао у најважнијим областима
December 30, 2016

Заједно за Шумадију против олаког задуживања Крагујевца

bbb

Крагујевац,16.децембар- ,,Одборничка група Заједно за Шумадију неће гласати за ново астрономско задужење града од 22.8 милона евра. Сматрамо да уз већ постојећи кредит од 7,5 милиона евра добијених од ЕРДБ-а, град Крагујевац неће моћи да сервисира кредитне обавезе у наредним годинама без драстичних мера, попут смањење броја запослених у јавном сектору”, рекао је на конференцији за новинаре Бојан Стојадиновић, шеф Одборничке групе ЗЗШ у Скупштини града Крагујевца.
Стојадиновић још истиче да ће тешко бити да се враћа кредит, чија је месечна рата од 30-40 милиона динара, те да ће градоначелник и градско веће посегнути за драстичним решењем, а то смањење броја запослених у јавном сектору, и то за половину.
,,Ми смо се у нашем десетогодишњем мандату задуживали, али су кредити враћени, изграђени културни, привредни и индустријски потенцијале, док узимањем овог кредита једина капитална инвестиција је куповина локације за аутобуску станицу и градња легата Коке Јанковић. Како ниједна ова инвестиција не пуни градски буџет, град Крагујевац неће моћи да сервисира овај кредит”, истиче Стојадиновић.
Према његовим речима локална самоуправа треба да подстиче привредни развој, да уређује нове индустријске зоне, доводи инвеститоре и отвара нова радна места и тако пуни градски буџет, а не да се олако задужује. ,,Власт узима кредит да би могла да започне пар радова пред председничке изборе и то без јасног плана како ће га враћати, уз већ очигледно проблематично сервисирање редовних буџетских обавеза. Због свега овог ЗЗШ неће подржати ни узимање кредита, ни ребаланс градског буџета”, рекао је Стојадиновић.

Информтивни центар ЗЗШ
zajednozasumadiju.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>